VCA 3 – Astrantia 2: 0-5

VCA onmachtig tegen scoringsdrift Jochem

Op een zonovergoten zondagochtend in mei mocht Astrantia aantreden tegen VCA. Er stond nog een rekening open van voor de winter, toen de heenwedstrijd ondanks een speloverwicht van Astrantia-zijde de wedstrijd toch nipt verloren werd. Daarbij opgeteld de verliesbeurten van afgelopen week, zorgden voor perfecte ingrediĆ«nten voor een sportieve revanche.

Vanaf de 1e omwenteling van de bal was de Middelaarse ploeg fel en gretig om de wedstrijd naar de hand te zetten. Onder aanvoering van spits Jochem werd er voorwaarts druk gezet op de defensie van VCA. Dit resulteerde al snel in de eerste kansjes voor Het Tweed, maar waren Lucas en Jochem nog te onzorgvuldig in de afwerking. Dit werd anders toen na 15 minuten speeltijd Nick Sengers als een echte ‘wing-back’ zich met het spel voorin ging bemoeien. Uit een ragfijne dieptepass van Nick kon Jochem namelijk na een goede loopactie achter de VCA-defensie de bal behendig over de keeper wippen, 0-1. Daarna nam enthousiasme aan Middelaarse zijde de overhand, bijna alle 10 de veldspelers van Astrantia wilde te graag naar voren om zelf deel te nemen aan het aanvalsspel. Gevolg hiervan was dat we in de aanval vooral elkaar in de wegliepen, zo liepen de middenvelders als buitenspelers en stonden de backs op de nummer 10 positie. Dit zorgde voor een paar afstandsschoten, maar geen enkele waar de keeper van Sint Agatha van onder de indruk is geweest. Toch viel op slag van rust de tweede goal, toen Jochem een te korte terugspeelbal van de VCA-defensie onberispelijk afstrafte en de bal dankbaar langs de keepers schoof, 0-2.

Na rust bleef Nick Sengers met fijne passjes strooien op de voorwaartsen bij het Tweed, maar wisten Remus en Jannes deze ballen niet goed op waarde te schatten doordat ze hun inzet te weinig kracht en richting meegaven. Jochem toonde even later wel hoe je een dieptepass van Nick moest afronden en schoof weer fijntjes de bal over de keeper het netje in, 0-3. Even later maakte hij zijn 4e (penalty) en 5e (keepersfout) en kreeg hij van trainer Jos een applauswissel van het meegereisde publiek. Een prachtig resultaat uit een perfecte pot van het Tweede!

Man of the Match: Jochem, mag zijn titel als ‘geen echte spits’ bijna inruilen met 21 doelpunten dit seizoen