V.V. Achates 4 – Astrantia 2: 1-4

Astrantia op schot in Ottersum

De overijverige aanvangstijd viel bij de oudere garde verkeerd. Zo waren de beentjes al moe voordat de wedstrijd enigszins begonnen was. Maar gelukkig is de sfeer in het team goed en was het Robert al snel vergeten en vergeven.

Astrantia begon fel en zette Achates vast op eigen helft. Het duurde even voordat er echt goede kansen werden gecreëerd. Astrantia hanteerde vaak de lange bal, de Astrantia-aanval was namelijk een stuk sneller dan de Ottersumse verdediging. Het duurde lang voordat dat voordeel uitgebuit kon worden. Aanvankelijk waren de ballen steeds net iets te hard of de aanname niet goed genoeg. Achates werd af en toe gevaarlijk met counters. Wim werd diep gestuurd en plaatste de bal langs de keeper, 0-1. Een minuut of 10 later werd Jochem alleen voor de keeper gezet, met een prachtig lobje zette hij Astrantia op een 0-2 voorsprong. De laatste 10 minuten voor rust waren slordig met als dieptepunt de opeenvolging van onachtzaamheden in de verdediging die tot de aansluitingstreffer. Na rust wilden we graag de voorsprong uitbouwen. Astrantia had veel balbezit, maar het lukte vaak niet om dreigend te worden. Wim miste nog een 1-op-1 met de keeper. Robert haalde toen maar weer eens verwoestend uit vanaf ver buiten de 16 en verraste de keeper, 1-3. Jochem gooide daarna de wedstrijd in het slot, 1-4.

Man of the match: Jochem, ik heb medelijden met Jesse die waarschijnlijk de hele zondag naar zijn broer heeft moeten luisteren hoe goed hij wel niet is. Ook Tim speelde een uitmuntende tweede helft op het middenveld