Toxandria 5 – Astrantia 2: 3-4

Astrantia wint na zinderende slotfase

Vandaag mocht Astrantia aantreden tegen Toxandria, een ploeg die ook in de middenmoot hangt. En zoals de blaadjes van de boom afvallen, vallen ook steeds meer spelers af bij het Tweed die op een koude zondag in november het bed verkiezen boven een winderig voetbalveld. Gelukkig hadden we wel nog 14 man bereid weten te vinden de 3 punten vandaag op te halen in Rijkevoort.

Het begin van de mannen uit Middelaar was bijzonder matig. Waarschijnlijk lag dit aan het vroege tijdstip van 10.15u waar op werd afgetrapt, want het leek of bij de helft van het Tweed het slaapzand nog in de ogen en in het lijf zat. Er zat weinig schwung in de Middelaarse ploeg en Toxandria kreeg in de eerste 35 minuten alle gelegenheid om de bal rond te laten gaan. Gelukkig was Mark wel goed wakker en hield zijn ploeg meerdere keren op de been. De mooiste save was toen Mark, al liggend, met een katachtige reflex een tweede inzet van de Toxandria-spits uit zijn goal hield. Jochem hielp Het Tweed over het dode punt heen. Jochem zette druk bij een ingooi op eigen helft van Toxandria en ontfutselde de bal bij zijn directe tegenstander en zette koers richting doelman, deze wist hij met een hard droog schot te passeren, 0-1. Enkele minuten later kwam Toxandria op gelijke hoogte via een klutssituatie. In het eerste kwartier na rust was Astrantia oppermachtig en liet het de Toxandria-defensie naar adem happen. Na deze wervelstorm had echter alleen Lucas het net weten te raken. Met een goede steekbal van Jesse vanuit de achterste linie werd Lucas op snelheid de diepte ingestuurd richting keeper en schoot Lucas knap de 1-2 binnen. Ook nu viel de gelijkmaker alweer binnen enkele minuten. Na 70 minuten besloot Robert zijn specialiteit weer eens in te zetten en schoot vanaf een meter of 30 op goal. Helaas vond zijn harde afstandsschot de paal, maar waar de tegenstander niet op gerekend had was dat goaltjesdief Remus was blijven hangen voor de rebound. Na wat getreuzel met de aanname, schoot hij de bal beheerst in de hoek binnen 1-3. Toen 5 minuten voor tijd Jochem zichzelf met een goede passeeractie vrijmaakte en met een geplaatst schot van net buiten de zestien de 2-4 in het doel schoot, dacht Astrantia de buit al binnen te hebben. Maar daar vergisten de middelaarse ploeg zich in. Want nadat de middelaarse defensie voor Sint had gespeeld en de 3-4 nog had weggegeven kwamen we de laatste minuten nog met de rug in eigen zestien te staan. Na 4 corners ternauwernood te hebben overleefd, floot de arbiter af en kon Astrantia toch nog 3 verdiende punten bijschrijven.

Man of the Match: Jochem, of het nu aan zijn nieuwe positie als spits ligt of aan zijn meisje dat iedere wedstrijd komt kijken weten we niet, maar hij schiet met scherp de laatste weken.