Sambeek 4 – Astrantia 2: 2-0

Late nacht breekt Astrantia op

Op deze winderige zondagmorgen stond er een vroege uitwedstrijd in Sambeek gepland. Eigenlijk verraadde de voorbereiding al dat het vandaag heel lastig zou gaan worden. Want eenmaal aangekomen bij het sportpark in Sambeek bleken zowel de ballen als de helft van de selectie nog te ontbreken. Hier bleek een stapavond in Breda of  een avondje uit in Nijmegen inclusief gratis overnachting bij een plaatselijke schone toch meer invloed te hebben gehad op de scherpte dan die avond er voor werd verwacht. Koud op het veld met een warming up van nog geen 5 minuten, konden we toch met alle 14 man aantreden.

De combinatie van een zeer hobbelig veld met een mindere coördinatie door de stapavond van de nacht ervoor zorgde dat beide teams ontzettend veel moeite hadden om het spel te maken. Veel passes bereikten de voet van de tegenstander of kregen een bestemming in niemandsland. Sambeek kwam na 10 minuten op voorsprong na een snel genomen vrije trap van Sambeek die op waarde werd geschat door de spits, 1-0. Tot aan de rust gaf de defensie van het Tweed nagenoeg niets weg, mede doordat gelegenheidskeeper Robert ook nog het enige gevaar met een acrobatische redding met de voet wist te redden. Na rust was Astrantia een stuk sterker dan de thuisploeg en onder aanvoering van de opbouwende kwaliteiten van het centrale duo Nick en Herman werden heel wat Astrantia spelers richting Sambeek doel gestuurd. Helaas wisten Nick Braks (kopbal), Jochem (hard schot) en Wim (solo) deze kansen niet tussen de palen te laten eindigen. Astrantia zette nog even aan voor een slotoffensief, maar kreeg daardoor de 2-0 nog om de oren.

Het tweed leed een onnodige nederlaag voor het gevoel. Misschien hebben de jongens wel een les kunnen trekken uit het feit dat de alcohol ook op de zondagmorgen nog zijn werk doet en voor minder scherpte zorgt in het veld. Laten we dat gegeven meenemen naar de wedstrijd van volgende week en het laatste rondje een keer overslaan….