Oranje Wit 1 – ONA/Astrantia 1: 16-16

Vandaag stond de tweede beslissingswedstrijd tussen Oranje Wit en ONA/Astrantia gepland. Om 11:00 uur barste de strijd los om de promotie naar Topklasse. De 1-0 was voor Oranje Wit, waarna ONA/Astrantia de voorsprong overnam naar 1-3 en 2-4. Het vervolg van de eerste helft liep gelijk op. Van 4-4 naar 8-8. Met een laatste treffer aan de kant van ONA/Astrantia werd er met 8-9 gerust.

Na rust werd deze voorsprong vergroot naar 10-13. In deze periode van de wedstrijd was het ONA/Astrantia dat verder uit had kunnen lopen, maar lastig de korf kon vinden. Tot 12-14 en 13-15 was de voorsprong in handen van ONA/Astrantia. Oranje Wit kwam terug tot 15-15. In de laatste minuut scoorde ONA/Astrantia de 15-16. Dit was genoeg geweest voor een verlenging. Helaas wist Oranje Wit de 16-16 te scoren. Dit betekent dat Oranje Wit promoveert naar de Topklasse en dat ONA/Astrantia volgend zaalseizoen opnieuw uitkomt in de Hoofdklasse.

Beide beslissingswedstrijden heeft ONA/Astrantia gestreden en gevochten voor de promotie. Trots op jullie dames!!!