HRC’27 2 – Astrantia 2: 2-1

Onnodig puntverlies door gebrek aan wissels

Zo veranderlijk als het weer is ook de opkomst van het aantal spelers op de zondagen bij het Tweed. Van 20 graden naar vriesnachten, van 18 man naar amper 12 man. Het coronaspook ligt nog steeds niet achter ons. En de gehele achterhoede had in hetzelfde weekend een weekendje weg geboekt. Uiteindelijk zijn 13 man naar Afferden gereisd.

De vrieskou in de vroege ochtend was zo verdwenen en zo begon de wedstrijd in een aangenaam temperatuurtje. Astrantia speelde met een flink gewijzigd elftal en dat liet zich merken. Het was zoeken naar de juiste weg naar voren. Dus dat ging lang niet altijd goed. Hoewel de eerste kansen voor Afferden waren was het Astrantia dat eigenlijk meteen de eerste de beste kans binnenschoot. Wim werd na een minuut of 17 handig weggestuurd en maakte weer een goal, 0-1. Zo golfde het spel op en neer. Goed was het van beide kanten niet. Maar er vielen veel kansen te noteren. Opvallend was toch wel dat aan beide kanten erg onnauwkeurig werd afgewerkt. Zo bleef het een tijdje 0-1 voor Astrantia en begon Astrantia er steeds meer in te geloven. Het was Afferden dat de beste kansen kreeg. Vlak voor rust kwam HRC toch langszij, de snelle buitenspeler werkte handig af, 1-1. Diezelfde speler miste daarna een niet-te-missen-kans en schoot hem van dichtbij richting cornervlag en spaarde Astrantia zo. Voor rust waren alle wisselmogelijkheden al verbruikt. Tim werd uit de wedstrijd geschopt door een doldwaze actie van een tegenstander, HRC speelde sowieso zeer onsportief. In deze Kelderklasse gaan de meeste potjes er gemoedelijk aan toe. Dat gold niet voor Afferden. Wim heeft naar eigen zeggen te weinig trainingsuren in de benen waardoor hij in de eerste helft weer tegen hetzelfde euvel aanliep als in de winterstop.

In de rust werd afgesproken de bus te parkeren en een gelijkspelletje mee te nemen naar Middelaar. Dat leek te lukken. Diezelfde snelle buitenspeler werkte zich handig langs de verdediging van Astrantia en joeg de bal in het dak van het doel, 1-2. Daarna kreeg Afferden kansen om de score uit te breiden. Mark redde een aantal keren zeer bekwaam en hield het Tweed op de been. Maar ook Toon maakte bijna een werelddoelpunt door de bal achteloos van grote afstand op de lat te schieten. Rinco had nog een te hoog promillage in zijn bloed om de bal van een paar meter afstand in het doel te werken en zo vlak voor tijd de 2-2 en een gelijkspel te stelen. De doldwaze Afferdse nummer 6 kreeg in de tweede helft wel een tijdstraf na de zoveelste charge. Nogmaals paste de charges van Afferden niet in deze wedstrijd. De goedleidende scheids ging daar gelukkig goed mee om. Noemenswaardig was ook de sprint van Ruud in de 80e minuut. Het leek wel of de tegenstander op de brommer zat en Ruud op de fiets. Ruudje had duidelijk de pijp leeg, maar kon niet gewisseld worden.

Afgelopen weken in het derde blok hebben we leuke wedstrijden gespeeld, maar ook onnodige punten laten liggen. Dat kunnen we onszelf verwijten. Beide wedstrijden waren onderbezet. Zo staan er bij thuiswedstrijden 18 of 19 man klaar. Bij uitwedstrijden is het sprokkelen. Dit kunnen we in het laatste blok beter verdelen. Ook moet er meer getraind worden. Zo bleek vandaag dat er toch een hele hoop spelers met moeite de 90 minuten volmaken. Dat is ook een kwestie van trainingsarbeid. Om in het laatste blok te kunnen slagen zal er dus werk aan de winkel zijn. Trainen op de donderdagen en op tijd af- en aanmelden voor de zondagen. Zondag 24 april om 11:30 hervatten we de competitie weer in Gennep tegen Vitesse.

Man of the match : Toon, speelde zeer solide als linksachter en het zou zo maar kunnen dat hij Watti de basis uitspeelt.