Hertog Jan Cup 2021

Op deze warme zaterdagmiddag werd de 6e editie van het Hertog Jan Cup gehouden op de Heikant in Middelaar. Astrantia was blij dit jaar eindelijk weer het toernooi te mogen organiseren welke als vaste waarde van de voorbereiding dient richting de start van het seizoen. De aanwezige teams bestonden uit Hapse Boys (3de klasse), De Treffers zaterdag 1 (4de klasse) en Achates (4de klasse). De wedstrijden stonden onder leiding van André Derksen en Rachid Hajo en bestonden uit twee keer 20 minuten met vijf minuten rust.

De eerste wedstrijd van Astrantia was tegen het team uit Ottersum. Dankzij een corner en een knappe kopgoal van Koen Theunissen kwam Astrantia op 1-0 voorsprong. Helaas hield deze voorsprong niet lang stand en scoorde Achates tweemaal uit standaardsituaties. Waar een verlies niet verdiend was schoot Bram Banken de terechte gelijkmaker in de tweede helft binnen. 2-2 was de uitslag van wedstrijd nummer 1.

Wedstrijd twee was volgens het programma tegen het zaterdagteam van De Treffers uit Groesbeek. In vergelijking met de wedstrijd tegen Achates was deze minder spectaculair en waren de beginstand, ruststand en eindstand hetzelfde: 0-0. Na twee wedstrijden had Astrantia twee punten en was een overwinning nodig om mee te kunnen doen om de hoofdprijs.

De laatste wedstrijd van de middag startte om 14:15 uur tegen de mannen uit Haps. Op het tweede veld ging tegelijkertijd de wedstrijd tussen Achates en De Treffers van start, waarbij alles nog mogelijk was voor de toernooiwinst. De eerste helft ging gelijk op zonder grote kansen maar in de tweede helft trok Astrantia de wedstrijd naar zich toe. Een mooi uitgespeelde counter via Bram Goosens, Tim Sengers en als eindstation Hans Kroon bezorgde de voorsprong welke niet meer weggegeven werd! Astrantia stond op toernooiwinst totdat Achates nogmaals scoorde. Dit resulteerde in de volgende eindstand van het toernooi:

1. Achates 1 (op doelsaldo)
2. Astrantia 1
3. Hapse Boys 1
4. De Treffers zaterdag 1

Na de prijsuitreiking werd er onder het genot van een hamburger en wat drankjes de dag afgesloten op het terras, kijkend naar de oefenwedstrijd van Astrantia 2 tegen Vitesse. Heeft u helaas niet aanwezig kunnen zijn maar had u de dag wel willen volgen? Kijk dan op de instragram: astrantia_voetbal.

Astrantia en het eerste elftal willen iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan deze zonnige en gezellige dag, met speciale dank voor de organisatie, de scheidsrechters, de aanwezige teams en het publiek!