Astrantia 2 – VV Achates 4: 3-2

Astrantia toont twee gezichten

Na de deceptie van vorige week tegen Sambeek mocht Astrantia zich vandaag tegen Achates revancheren. Onder het genot van een heerlijke voorjaarszon waren er weer 16 jongens bereid zich hiervoor in te zetten.

Mede door het hobbelige veld waren de eerste 10 minuten van het Tweed niet om aan te turen, zo slordig. De Ottersumse mannen waren wat dat betreft scherper en beter bestand tegen de mindere veldomstandigheden. Achates zette zowaar de Middelaarse ploeg onder druk de eerste 20 minuten en kwam terecht op een 0-1 voorsprong. Typerend voor de wedstrijd was dat twee Astrantia spelers elkaar in de weg stonden bij de indraaiende corner en door die botsing kreeg de spits vrij baan om zijn kopbal kracht bij te zetten. Daarna probeerde Astrantia het spel wel meer naar zich toe te trekken, maar dat lukte niet echt. De kansen voor het Tweed namen niet toe, de frustatie over slechte aannames en ziekenhuisballen wel. Toen na 35 minuten ook nog de 0-2 uit een corner werd binnengekopt door dezelfde spits leek de wedstrijd gelopen. Of er zou uit een ander vaatje moeten worden getapt na rust….

We weten niet wat trainers Jos en Eli in de thee hebben gedaan, maar na rust was Astrantia een heel andere ploeg. Al in de eerste minuut na rust kreeg de Middelaarse ploeg al een levensgrote kans op de aansluitingstreffer, maar vergat Jannes af te drukken vanaf 1,5 meter. Even later deed trainer Jos van zich gelden. Hij bracht Dirk als wissel in op de rechtshalf positie. Dirk was nog niet op zijn positie aanbeland en kreeg de bal uit de kluts in de voeten. Hij maakte een schijnbeweging en schoot in de verre hoek de 1-2 binnen. Een welkome opsteker voor het Tweed zo vlak na rust. Astrantia rook bloed en zette volop door. In de 60e minuut kreeg het Tweed loon naar werken. Jochem en Wim combineerde samen door de Achates defensie heen en als een echte rechtsbuiten ging Wim om zijn directe man heen en schoot de bal in de verre hoek binnen, 2-2. Daarna bleef Astrantia door zoeken naar de overwinning en kreeg daarvoor ook dotten van kansen (schot over Remus, schot Jannes tot tweemaal toe gepakt door keeper, rollertje Jochem). Uiteindelijk was het Jannes die 10 minuten voor tijd de winnende treffer mocht noteren. Na een lage voorzet was Jannes de eerste die reageerde en schoof de 3-2 tegen het netje. Een prachtig herstel van een werkelijk dramatische eerste helft.

Man of the Match; Jannes, is al weken zeer bedrijvig als linksbuiten en zet de laatste weken dat ook steeds vaker kracht bij met een doelpunt