Astrantia 2 – SIOL 2: 1-8

Astrantia verliest beslissende bekerwedstrijd met duidelijke cijfers

Het Tweed mocht zich vandaag opmaken voor de beslissende wedstrijd om de koppositie in de bekerpoule. Astrantia moest winnen om de volgende ronde te kunnen bereiken. Tegenstander was echter het altijd taaie SIOL uit Katwijk.

SIOL bleek beduidend meer gewend aan de kunstgrasmat dan de Middelaarse ploeg. Vol overtuiging en flair zette SIOL Astrantia onder druk. Het Tweed vocht dapper terug en hoopte met countervoetbal de Katwijkse ploeg te verrassen. Toch was het SIOL die uit een snelle combinatie op 1-0 kwam. Even later profiteerde SIOL van een slordige pass in de opbouw en was het 2-0. Toch was Astrantia minimaal gelijkwaardig in het veldspel aan de Katwijkse ploeg en probeerde steeds meer de laatste linie van SIOL in verlegenheid te brengen. Na een halfuur zette Sjuul een zelf opgezette aanval goed door en legde van een meter of 25 de bal eens lekker in het netje, 2-1.  Toen op slag van rust de 3-1 uit de kluts in het middelaarse doel viel, speelde Astrantia een verloren wedstrijd. In de tweede helft liep SIOL nog makkelijk weg na een zeer geflatteerde 8-1 overwinning. Jammer, maar dit SIOL liet Astrantia wel goed zien dat er nog genoeg werk aan de winkel is voor de Middelaarse ploeg om in de competitie om de bovenste plaatsen mee te doen.

Op de website van SIOL zijn foto’s te vinden van deze bekerwedstrijd. Klik hier om ze te bekijken.