Astrantia 2 – Olympia’18 8: 7-3

Doelpuntenfestijn op de Heikant!

Deze koude zondagmorgen mochten de mannen van Astrantia 2 aantreden tegen Olympia 8. De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld en de scheidsrechter was niemand minder dan onze eigen Jaap.

Astrantia schoot furieus uit de startblokken want na 2 minuten gaf Nick S de bal hoog voor en Jochem schoot de bal prachtig binnen, hoog in het doel. De nieuwe schoenen van Jochem brachten nog veel meer doelpunten, na een klein kwartier tikte hij de 2-0 binnen. Het tweed stond goed en creëerde veel kansen, maar soms speelde Olympia zich goed onder de druk uit. Na geknoei achterin scoorde Olympia opeens de 2-1. Het tweed ging gewoon verder waar ze gebleven waren en na een handsbal mocht Jochem aanleggen voor een penalty: 3-1. De ruststand van 4-1 werd bepaald door Nick B, die van een meter of 22 de bal hard in de goal joeg. In de rust werden de nodige wissels doorgevoerd en dit resulteerde gelijk in de 5-1. Thijn gaf de bal breed op Dirk en die schoot de bal beheerst binnen. Iedereen voelde aan dat er meer doelpunten in de lucht hingen en er werden veel kansen gecreëerd. Toch was het Olympia dat een penalty kreeg na een ongelukkige glijpartij in de 16 van de Middelaarse equipe. Deze penalty werd onberispelijk binnengeschoten. Thijn had weinig moeite met de rechtsback en na een mooie actie gaf hij de bal aan Tim L en die aarzelde geen moment en schoot knap binnen.  Thijn complementeerde zijn ‘assist-hattrick’ door de bal listig de 16 in te spelen en die bal werd nog listiger binnen gewerkt na een subtiele voetbeweging van Jochem. Het stond 7-2 en iedereen wilde graag scoren, maar er werd soms vergeten te verdedigen. Mark had nog een paar mooie reddingen maar helaas was het slotakkoord voor Olympia, zij scoorden vlak voor tijd nog de 7-3.

Man of the Match: Jochem, zijn nieuwe schoenen gaven hem vleugels en hij scoorde 4 keer.